Jachthaven

De jachthaven is een absolute parel in Dénia en misschien wel de mooiste bezienswaardigheid! Hier kun je helemaal opgaan in het maritieme leven en genieten van ontzettend veel horeca en andere faciliteiten. Wat dacht je van een ontbijtje in de haven, of een lekkere lunch bij een trendy restaurant.? Of ’s avonds dineren op de pier met uitzicht op zee? 

Impressies van de jachthaven

Horecapier

De mooiste plek in de grote jachthaven van Dénia is zonder twijfel de horecapier. Hier vind je tal van trendy restaurants en bars over een lengte van maar liefst een halve kilometer. Je kunt je er heerlijk bootjes kijken en het reilen en zeilen van de jachthaven in de gaten houden. Bekijk de locatie op de kaart en check alvast welke restaurants jij wilt bezoeken. Bekijk ook de beach clubs in Dénia.

Bekijk restaurants

Boot huren

Heb je in om te varen langs de kust van Dénia, kijk dan op de website www.denia-rentals.com/boats voor informatie over wel of geen vaarbewijs, prijzen en een overzicht van de verhuurbedrijven. Er zijn kleine boten te huur zonder vaarbewijs, zeilboten, catamarans en motorjachten. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden voor leuk boottochten in kleine groepen en onder begeleiding.

Denia-rentals.com/boats

Geschiedenis

De geschiedenis van de haven gaat meer dan 2.000 jaar terug en is zeer bewogen geweest. Het zeevaart verleden van Dénia zie je overal terug in het oude centrum en geeft de stad een unieke sfeer. Tegenwoordig is het o.a. een aanlegplaats voor boten en (mega)jachten. Op de zuidelijke pier vind je tal van trendy bars en restaurants die uitstekende kwaliteit leveren. Je kunt er heerlijk bootjes kijken en het reilen en zeilen van een jachthaven in ogenschouw nemen. Bekijk locatie

Vismarkt

Benieuwd naar wat de vissers hebben gevangen? Bezoek de dagelijkse vismarkt in de haven en woon de visveiling bij. Lees meer