Geniet in de winter

300 zondagen per jaar

Overwinteren in Dénia

Kom net als vele anderen overwinteren in Dénia en geniet van de zon en het mediterrane leven. Met temperaturen van 16 tot wel 20 graden in de winter en maar een handje vol neerslagdagen per maand is het er goed toeven. Deze bestemming aan de Costa Blanca leeft het hele jaar door en verwelkomt ook in de winter veel toeristen uit met name Nederland, Duitsland, Scandinavië en Engeland die komen genieten van het leven onder de Spaanse zon.

300 dagen zon per jaar

Overwinteraars zullen het milde klimaat van Denia waarderen en dan vooral het hoge aantal zonnige dagen. De winters zijn zacht en veel voorzieningen waaronder de restaurants blijven het hele jaar open.

Tips voor overwinteraars

  1. Kies een accommodatie met het balkon of de tuin op het zuiden. Is het zuiden niet mogelijk, kies dan oost of zuid-oost. Niet alle appartementen en huizen kunnen optimaal verwarmd worden. Een tuin op het zuiden scheelt een stuk. Kijk ook hoe het appartement wordt verwarmd.
  2. Check of de accommodatie alles te bieden heeft voor een langer verblijf. Denk hierbij aan wasmachine, droogrek, strijkplank, strijkbout, stofzuiger, broodrooster, schoonmaakmiddelen etc. 
  3. Is er een supermarkt in de buurt voor dagelijkse boodschappen en verse broodjes.
  4. Probeer over de prijs te onderhandelen bij een langer verblijf.
  5. Denk aan mogelijke overlastgevers in de omgeving van de accommodatie, bijvoorbeeld lawaai of stank van….
  6. Check de omgeving van de accommodatie op Google Maps.
  7. Zoek op facebook naar groepen voor lange termijn verhuur. Hier kun je vaak goed in contact komen met verhuurders van goede accommodaties, soms ook van Nederlanders. 
  8. Wil je misschien een huis gaan kopen in Dénia, lees dan onze special voor huizenkopers