Geniet van het leven in Dénia

Kopen, wonen, verhuren, rendement, tips en aanbod

Huis kopen in Dénia

Heb je interesse in het kopen van een huis of appartement in Dénia? Op deze pagina lees je waarom dat interessant is, waar je op moet letten, hoe je het beste aanbod te zien krijgt en wat Dénia allemaal te bieden heeft. Of je nu een huis zoekt om te verhuren, voor eigen gebruik of allebei, Dénia is een aantrekkelijke badplaats om in te investeren in een appartement, huis of villa. 

Waarom in Dénia?

Dénia heeft ontzettend veel te bieden voor toeristen en voor mensen die er willen gaan wonen of overwinteren. Hieronder noemen we enkele van de vele pluspunten die deze veelzijdige stad te bieden heeft.
 1. Dénia is een middelgrote stad met 49.000 inwoners waardoor je er alle voorzieningen, bedrijven en winkels aantreft.
 2. Historisch centrum met kleurrijke vissershuisjes, schilderachtige pleintjes en een kasteel uit de 11e en 12e eeuw
 3. Heel veel goede en diverse restaurants op de mooiste plekken – Dénia is echt een culinaire hotspot te noemen. Tip: bezoek Foodstreet Els Magazinos. Dénia is door UNESCO aangewezen als Creative City of Gastronomy.
 4. Een prettig klimaat met milde winters en warme zomers zoals je dat aan de Costa Blanca mag verwachten.
 5. Een fantastische, grote jachthaven met een door velen geliefde horeca-pier vol met terrasjes, restaurants en bars.
 6. Voor Noord-Europeaan is het prijsniveau laag in Dénia en de regio. Boodschappen, horeca, benzine etc. zijn vaak 30% goedkoper dan in Nederland.
 7. Meerdere lange zandstranden, maar ook rotsstranden en kliffen.
 8. Het Montgó bergmassief en het heuvelachtige landschap met groene valleien en sinaasappelboomgaarden omringen de stad Dénia.
 9. Mooie, autovrije winkelstraat met kwalitatief hoogwaardig winkelaanbod van winkelketens tot speciaalzaken en van delicatessen tot boetieks.
 10. Dénia ligt centraal tussen Valencia en Alicante waardoor je op beide luchthavens kunt aanvliegen. Je kiest je vliegticket op basis van de beste prijs of de beste vluchttijden. Afstand tot beide luchthavens is iets meer dan 1 uur rijden.
 11. De omgeving leent zich uitstekend voor activiteiten zoals wandelen over het Montgó bergmassief, fietsen langs boulevards en stranden of dagtrips naar Jávea, Altea, Calpe, Benidorm etc.
 12. In de winter is er genoeg te beleven en zijn er tal van activiteiten en evenementen.
 13. Check deze drone-video van Dénia

Makelaars in Dénia

In Dénia zijn verschillende Nederlandse makelaars actief die je uitstekend kunnen helpen met het vinden van jouw droomhuis. Sommige zijn er al jaren gevestigd en kennen Dénia en de regio op hun duimpje. Ze kunnen je dan ook van waardevolle informatie voorzien en adviseren over de beste wijken van Dénia, want ook hier geldt locatie-locatie-locatie. Ook helpen ze je met het verkrijgen van een NIE nummer en begeleiden ze de contacten met notarissen en advocaten. Tip: Informeer bij de makelaar welke diensten ze allemaal wel en niet leveren (voor en na de aankoop) en hoe lang ze al in de regio actief zijn.

Huisaanbod

Of je nu op zoek bent naar een nieuwbouwproject of een bestaande woning of appartement, in Spanje zijn diverse funda-achtige websites waar je het huisaanbod kunt bekijken.

Bekijk het aanbod in Dénia op:

villa-in-denia

Verhuur en rendement

Voor veel potentiële huizenkopers is het verhuren en het behalen van rendement een belangrijk onderdeel. Anderzijds zijn er ook mensen die een huis zoeken voor eigen gebruik, hetzij in de zomermaanden of bijvoorbeeld om te overwinteren.

Rendement

Rendement op een huis in Dénia is afhankelijk van twee onderdelen namelijk de bezettingsgraad en de waardestijging van een object. Bij de waardestijging van het object moet je in acht nemen dat je bij de verkoop van het object 50% van de waardestijging moet afdragen aan de Spaanse overheid. Kijken we naar het verleden, dan kun je bij een goede verhuur van een vakantiehuis of appartement een rendement van 5% tot wel 10% behalen.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad wordt o.a. bepaald door:
 1. Hoe courant is het object
 2. In welke staat verkeerd het object
 3. Welke faciliteiten biedt het object
 4. Hoe is de ligging ten opzichte van het strand, het centrum, de haven, bezienswaardigheden, supermarkt, natuur, luchthaven etc.
 5. Hoe goed ben jij (of je verhuurmakelaar) in het scoren van boekingen?

Verhuur

Voor het verhuren van je huis of appartement kun je rekening houden met het volgende.
 1. Je moet een verhuurlicentie hebben, deze kun je aanvragen bij de gemeente of via je gestor, advocaat of verhuurmakelaar en dat kan wel enkele maanden duren.
 2. Je moet jaarlijks belasting betalen over de opbrengsten van verhuur (kosten mag je verrekenen)
 3. Zorg vanaf dag 1 voor goede reviews en laat niets aan het toeval over. Goede reviews helpen enorm om nieuwe klanten over te halen of twijfelaars over de streep te trekken. Laat eerst familie en vrienden in je accommodatie om te testen en voor het schrijven van een review 😉
 4. Kijk goed naar de mogelijkheden om boekingen binnen te halen. Dat kan bijvoorbeeld via Booking.com of Airbnb maar de commissies zijn hoog en hun voorwaarden en regels zijn rigide. Andere opties zijn een lokale verhuurmakelaar, of zelf boekingen werven via bijvoorbeeld een eigen website, facebook, instagram etc.
 5. Lees het artikel over het maximaliseren van je verhuur opbrengst (Engelstalig)

Wat kost een huis in Dénia

Er is voor bijna ieder budget wel een huis of appartement te vinden in Dénia. Vanaf € 70.000 kun je al een appartement vinden in Dénia en bestaande huizen beginnen bij € 200.000. Nieuwbouw begint ongeveer bij € 180.000, hiervoor heb je een mooi appartement op een goede locatie.

Prijsindicaties

 • Huis: bestaand v.a € 200.000 – nieuwbouw v.a. € 600.000
 • Appartement: bestaand v.a. € 70.000 – nieuwbouw v.a. € 180.000

*Reken bij de aankoopprijs met 13% extra voor overdrachtsbelasting en notaris- en advocaatkosten etc.

Stelletje op het balkon van hun appartement

Wat zijn de goede wijken?

Een van de belangrijkste vragen die je voor jezelf moet beantwoorden is ‘In welke wijk van Dénia kun je het beste verblijven?’. Er zijn zoveel geweldige wijken in Denia en de badplaats spreekt allerlei soorten reizigers en expats aan. Een verblijf in een deel van Denia dat het beste bij jouw levensstijl of jouw doelgroep past, zorgt ervoor dat je er het meeste uit haalt.

Lees het volgende artikel (Engelstalig) waarin je de wijken leert kennen.

Koop tips

 1. Neem een tuin of balkon op het zuiden of het oosten in verband met zonnewarmte tijdens de wintermaanden.
 2. Houd maximaal 3 à 4 km van zee aan
 3. Is het object of complex fotogeniek genoeg om er mooie foto’s van te maken die zorgen voor boekingen?
 4. Welke doelgroepen heb je voor ogen en zijn de faciliteiten en kamers daarop afgestemd?
 5. Kan de Airco ook verwarmen?
 6. Is er plek voor wasmachine en droger? Dit is belangrijk voor winterverhuur.
 7. Ga je er wonen, huur dan eerst een huis of appartement
 8. Ga je verhuren, spreek dan meerdere makelaars over de beste accommodaties en de beste wijken
 9. Zoek een gerenommeerde verhuurmakelaar
 10. Check de schaduw van de Montgó berg op jouw locatie, vooral in de wintermaanden zijn er wijken waar de berg voor schaduw zorgt.
 11. Word lid van facebook groepen
 12. Bezoek de Second Home Beurs voor het leggen van contacten met makelaars, het verkennen van nieuwbouw projecten en het bijwonen van lezingen over kopen of verhuren in Spanje
 13. Check voordat je op pad gaat met een makelaar hoe het zit met het financieren van een huis en de rentestanden etc.
 14. ! Vergeet niet om af te dingen of te onderhandelen – hoe enthousiast je ook bent.
 15. Denk aan mogelijke overlast veroorzakers en bedreigingen zoals, stank, lawaai, snelwegen, bedrijven in de omgeving, watervallen in zwembaden, padelbanen, toekomstige aanleg van snelwegen of vliegvelden, aardbevingsgevoeligheid van het gebied, lokale en landelijke wetgeving, droogte en water rantsoenen, overstromingsgevaar vanaf zee of rivieren en bergen, zeespiegelstijging etc.

Doe de ‘hallo’ test

Een onderzoek van Engelse vloggers wees uit dat Dénia een vriendelijke stad is. Het groeten van wildvreemden tijdens een wandeling door de stad resulteerde in een 100% score. Oftewel, ze groetten allemaal terug! 

Inwoners en nationaliteiten

Dénia heeft in totaal 49.000 inwoners en in het toeristenseizoen wordt dit aantal verviervoudigd. In Dénia zijn Duitsers, Engelsen en Colombianen de meest vertegenwoordigde nationaliteiten – Spanjaarden niet meegerekend. Het vreemde land waar de meeste inwoners vandaan komen is Colombia met 2090 inwoners. Zij werken en veelal in de horeca. Verder wonen en leven er 1400 Duitsers, 1432 Britten en 553 Nederlanders in Dénia.

Schoonmaak en services

Voor het schoonmaken van je accommodatie in Dénia en voor technische services, reparaties etc. kun je onze pagina voor huiseigenaren bezoeken of de volgende bedrijven raadplegen: