Sfeervolle badplaats aan de Costa Blanca

Strand, boulevard, historisch centrum, markt

Jávea

Jávea is een toeristische badplaats op 25 minuten rijden van Dénia. Vooral het strand l’Arenal en de aangrenzende boulevard zijn de belangrijkste reden om deze plaats te bezoeken. En dat is volgens ons terecht want het strand ligt in een mooie baai en de sfeervolle boulevard biedt fantastische restaurants en bars en leuke winkeltjes. Het historische centrum met zijn kerk, overdekte markthal en leuke steegjes is ook een aanrader. En vergeet niet de markt te bezoeken voor leuke souvenirs, sierraden en lokale producten. Oh ja, “Jávea spreek je uit als Gábea”. 

Strand La Arenal

Jávea’s mooiste strand is toch wel dat van l’Arenal. Dit sfeervolle zandstrand in 500 meter lang en ligt in een mooie baai. Het grenst direct aan een levendige boulevard met tal van mooie restaurants, bars en winkeltjes. Het strand is bekroond met de blue flag award en heeft alle belangrijke faciliteiten die je mag verwachten. l’Arenal is tevens het enige zandstrand van Jávea, er zijn daarnaast ook nog 3 lange kiezelstranden. Wil je nog meer zandstranden dan kun je goed naar de stranden van Dénia

Bekijk locatie

Markt in Jávea

De markt in Jávea wordt gehouden op donderdag op het plein Plaça de la Constitució. Op de markt koop je lokale producten, en ambachtelijke producten, groenen en fruit, sierraden, kleding, lederwaren, souvenirs en nog veel meer. Je kunt een bezoek aan de markt mooi combineren met een wandeling door het historische centrum en een bezoek aan de overdekte markthal bij de kerk. De markt in Dénia is op maandag en vrijdag.

Bekijk locatie

Markten olijven

Jachthaven

De jachthaven van Jávea ligt in het noorden van de stad. De haven is lang niet zo groot als de jachthaven van Dénia en er liggen vooral kleine boten. Er zijn enkele restaurants waarvan La Cantina de Jávea de populairste is maar A Bordo geeft het mooiste uitzicht op de boten.  Marina Nou Fontana is de tweede jachthaven van Jávea en bevindt zich direct achter strand l’Arenal.  Deze jachthaven is aangelegd als een een kanaal.

Jachthaven Jávea

jachthaven-Javea-PB-5885263_1920

Handige links en informatie