Betoverend mooi

Witte huisjes, steegjes, pleintjes, panoramische uitzichten

Bergdorpje Guadalest

Guadalest ligt in het binnenland op een half uur rijden van toeristische trekpleisters als Benidorm, Albir en Altea. Vanaf Dénia is het ongeveer 1 uur rijden. Guadalest is een betoverend mooi bergdorpje gelegen in groene vallei en ligt op een hoogte van 680 meter. De typische Spaanse witte huisjes en de sfeervolle straatjes en pleintjes zijn een genot voor het oog. Een dagtrip naar Guadalest vanaf Dénia is mooi te combineren met een bezoek aan de L’Algar watervallen en de sfeefvolle plaats Altea. Lees ons routeverslag maar eens. Ook de autorit naar Guadalest is al een belevenis op zich! Je komt door de mooiste landschappen en langs boomgaarden en fruittelers. 
Reistijd vanaf Dénia: 1 uur  //  Afstand: ± 70 km  //  Google Maps

Fotogalerij Guadalest

KEURMERK: Mooiste steden van Spanje

In 2015 maakte de gemeente Guadalest, na een reeks audits te hebben doorstaan, deel uit van “De Mooiste Steden van Spanje” .
In 2016 trad het dorpje toe tot de Federatie van de Mooiste Steden ter Wereld.

Kasteel van Guadalest

Het kasteel van Guadalest vindt zijn oorsprong in de 13e eeuw. In die periode was het onder bewind van Islamitische heerschappij waarna het door de Christenen is veroverd. Door de eeuwen heen is het in bezit geweest van verschillende adellijke families maar ook van politieke bestuurders. Op 22 juni 1644 verwoeste een aardbeving het kasteel, iets wat zich in december van datzelfde jaar herhaalde. Later werd tijdens een oorlog de westelijke vleugel ernstig getroffen en werd Casa Orduña platgebrand. In 1953 werd begonnen met de aanleg van het stuwmeer en in 1974 werd het kasteel uitgeroepen tot historisch-artistiek complex. In 1980 ontvangt het diverse prijzen voor verdiensten ten aanzien van het toerisme. In 1994 kocht de gemeente Casa Orduña en vormde het om tot museum.

Bezoek website

Vanaf Guadalest heb je een prachtig uitzicht op het stuwmeer​. 

Bekijk

Museums in Guadalest

Guadalest is niet alleen een mooi dorpje in een prachtige omgeving. Wil je verrast worden, lachen of even terug in de tijd? In Guadalest vind je vier museums die je op allerlei manier zullen prikkelen. Van microminiaturen tot historische motoren en van adellijke woningen tot miniatuur dorpjes en poppenhuizen.

1) Museu de Microminiatures

Microsculpturen onzichtbaar voor het menselijk oog, gemaakt door Manuel Ussà. Kijk je door de lens dan wordt de humor en kunstzinnigheid van Manuel meteen duidelijk. 

Bezoek website  |  Locatie

2) Museo Casa Orduña

Ontdek hoe de adelijke bewoners van Guadalest er vroeger leefden. Museo Casa Orduña is een adellijk huis met keuken, eetkamer, slaapkamers, bibliotheek, enz. Expositiehallen. Toegang tot het kasteel van San José.

Bezoek website | Locatie

3) Museu Antoni Marc de Pessebres i Casetes de Nines

Museum bevestigd aan een natuurlijke rots met het artistieke werk van Antonio Marco, bestaande uit poppenhuizen, miniatuurhuizen en dorpjes en antiek speelgoed.

Bezoek website | Locatie

4) Historisch voertuigen museum Guadalest

Collectie bestaande uit ongeveer 140 motorfietsen en verschillende brommobielen, in perfecte staat en volledig origineel, uit de jaren twintig tot zeventig. Het neemt de bezoeker mee terug in de tijd en leert welke voertuigen onze oudsten gebruikten.

Bezoek website  |  Locatie

Zwemtips

In Guadalest is een openbaar gemeente zwembad waar je even een duik kunt nemen of even lekker kun zonnebaden. Bekijk locatie Lijkt je het leuk om te kayakken over het stuwmeer, huur dan een kayak bij Kayak Beni.

Handige links en informatie

Parkeren

Er zijn twee middelgrote parkeerplaatsen direct naast het dorp. In het hoogseizoen kunnen ze vol zijn dus kom op tijd of voorin de avond. Bekijk parkeerplaatsen

plein in denia

Beziens
waardigheden

Markt man snijdt spaane ham

Markten

Strand  Les Marines

Stranden

motorjacht-haven-denia-EV

Jachthaven